Værd at vide

Garanti

Scandi Sleep yder følgende garanti på samtlige produkter:

 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • 5 års garanti på motorer i elevationsløsninger
 • 24-30 måneders garanti på resten

Reklamationsret

Scandi Sleep yder følgende garanti på samtlige produkter:

 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • 5 års garanti på motorer i elevationsløsninger
 • 24-30 måneders garanti på resten

Kvalitetsmålsætning for Scandi Sleep A/S

Det er vores kvalitetsmålsætning, at kundernes forventninger til vore produkter opfyldes, og at de fortsat føler sig motiveret til at handle med vore produkter.

Kvaliteten skal ligeledes sikre, at slutbrugerne altid er motiveret til at foretage genkøb.

Vi har en kvalitetssikring, som omfatter alle processer i virksomheden fra første kundekontakt til handlen endelig er afsluttet. Kvalitetssikringen skal ligeledes omfatte alle processer vedrørende udvikling, fremstilling, levering samt efter service af produkterne.

Produkterne lever op til gældende love og myndighedskrav.

Vores kvalitetssikring skal konstant sikre, at der foretages målinger på kvaliteten, og at den konstant forbedres.

Kvalitetssikringen skal tillige tage hensyn til virksomhedens interessegrupper såvel interne som eksterne.

7 punkter, der får dig til at sove bedre

Du har gjort alle åbenlyse ting for at få en god nats søvn. Du har droppet aftenkaffen, den uhyggelige film og sørget for at soveværelset ikke er for varmt. Så hvorfor vender og drejer du dig igen og igen, og øjnene bare stirrer op i loftet?

At man i længere tid ikke får sovet ordentligt, giver ikke kun trætte øjne dagen derpå, men øger risikoen for diabetes, depression og vægtøgelse. Her er syv gode råd til, hvordan du kan komme til at sove bedre.

 1. Tænk på dine eftermiddagsvaner

Det er ikke kun kaffe og te, der, på grund af deres koffeinindhold, ikke er godt at drikke, før du går i seng. Flere drikke, end du tror, indeholder koffein såsom iste og cola. Tjek derfor etikken på din favoritdrik. Hvis det er muligt, så undlad også være med at drikke dem efter kl. 14 om eftermiddagen.

 1. Vælg sove-venlig mad

Det er vigtigt ikke at spise et kæmpe måltid lige før, du går i seng. En fuld mave vil ødelægge din søvn. Der er faktisk også fødevarer, der får dig til at sove bedre. Hvis du har haft et par nætter med urolig søvn, gør en let hvede-pastaret med friske grøntsager, lidt hakket kyllingebryst, tomat sauce og et drys af parmesan godt. Dette måltid indeholder en sove-venlig kombination af protein og aminosyren tryptophan.

 1. Undgå alkohol på de sene aftentimer

Selv om en godnatdrink kan hjælpe dig med at slappe af og falde i søvn hurtigere, vil det når du sover, gøre dig rastløs og utilfredsstillende, da alkohol nedsætter dyb søvn. Hvis du kan lide et glas vin om aftenen, så nyd det ved 18-tiden snarere end kl. 23.

 1. Undgå bad lige inden sengetid

Selv om det umiddelbart kan virke afslappende og afstressende at tage et varmt bad, så kan et varmt bad gøre det sværere for dig at falde i søvn. Hvis du laver noget som øger sin kropstemperatur, før du skal til at sove (som f.eks. et bad), kan det forhindre dig i at falde i søvn, fordi din krop har brug for at køle ned til en bestemt temperatur for at kunne falde hen.

 1. Stræk ud før sengetid

Du ved sikkert, at motion før sengetid ikke er godt. Man bør faktisk ikke lave noget intens motion i mindst tre timer før sengetid. Men at lave blid træning som yoga eller forskellige afspændingsøvelser kan lette på dit sind, gøre din vejrtrækning rolig og mindske muskelspændinger, så du faktisk falder nemmere i søvn.

 1. Skab sove-stemning

Det er vigtigt, at dit værelse er mørkt, når du skal sove. Men det er også vigtigt at dæmpe lyset omkring dig inden sengetid, for så signalerer du til dit indre ur, at det snart er sengetid.

 1. Ingen computer og andre gadgets i sengen

Det er sværere at falde i søvn, hvis du har computer, mobiltelefon og andre elektroniske gadgets liggende tæt på dig. De er nemme at ty til, hvis du ikke lige kan sove, og derfor vil underholdes. Det er i hvert fald vigtigt at have dem slukket, så du ikke bliver vækket af f.eks. en sms.

Vidste du, at..?

Det sker, når du får for lidt søvn…

 • Blodtrykket stiger, fordi kroppen er i konstant beredskab
 • Du får mere lyst til søde sager og fed mad
 • Du bliver dårligere til at huske, koncentrere dig og løse opgaver
 • Din reaktionsevne og dømmekraft forringes
 • Du bliver lettere irriteret og stresset
 • Dit immunforsvar svækkes, så du lettere får infektioner
 • Du risikerer depression, hvis du sover dårligt gennem længere tid

Hvorfor falder vi ikke ud af sengen?

I løbet af natten er der flere korte øjeblikke (godt 20 eller flere), hvor vi i en kort stund er vågne eller næsten vågne. Normalt tager et af disse øjeblikke kun nogle få sekunder og ikke længere end tre minutter. Næste dag erinder vi dem ikke længere. En af forklaringerne på, at vi har disse vågenøjeblikke, skyldes bla. at vi ændrer sovestilling eller blot, at vi trækker dynen op når det er for koldt. Således sikrer vi, at der er tilstrækkelig blodcirkulation i alle muskler, og at det hverken er for koldt eller for varmt – samt for at sikre, at vi ikke falder ud af sengen!

Vidste du, at de fleste mennesker har brug for mellem 6,5 og 9 timers søvn.

Vidste du, at søvn fremmer et væksthormon, der genopretter og forbedrer immunforsvaret.

Træthed er ofte et symptom på, at du mangler D-vitamin – især hvis der er mørkt udenfor. Så sørg for at få ekstra vitaminer om vinteren.