Derfor er søvn vigtig for børns opvækst

Det kan godt være at det er dejlig befriende når den lille (eller de små) sover. Men du skal altså ikke lade dem sove som det helt passer dem, samtidig […]

1. juni 2018 // ScandiSleep // No Comments // Posted in Ikke kategoriseret

Det kan godt være at det er dejlig befriende når den lille (eller de små) sover. Men du skal altså ikke lade dem sove som det helt passer dem, samtidig skal du også sørge for at de får nok søvn. Med andre ord, er det altså meget vigtigt at du sætter dig ind i dit barns soverytme, og sikrer dig at dit barn sover nok og godt.

I alderen mellem 0 og 2 år, er det vigtigt du tager styringen og tilpasser dit liv efter barnet. Det kan godt være at i skal mødes med familien på et bestemt tidspunkt, men hvis sønnike ikke har fået nok søvn om natten, og sover når i skal ud ad døren, så sørg for at han får sovet det han skal.

God soverytme og sovemængde

Du skal tænke på, at dit barn konstant er til undervisning. Dit barn lærer noget hele tiden, så derfor skal du prøve at forestille dig hvordan du ville være – eller have det, hvis du sad på skolebænken igen – denne gang er det bare 24/7.

Hvis du ikke får nok søvn, så ville du ikke følge tilstrækkeligt med i timerne og lære det du skal. Dette kan resultere i en dårlig karakter – endda at dumpe. En dårlig karakter eller det at dumpe, kan sammenlignes med dit barns udvikling i forhold til det ”normale”.

Og det er ikke økonomien der skal bestemme, om det er den gode seng der skal indkøbes. En banklån er en rigtig god løsning, også taget renterne i betragtning, når man ser på alle de gode egenskaber ved den gode søvn.

God søvn = godt helbred

Der hvor der sker mest med dit barn og kroppens udvikling, er når barnet sover. Det er her hvor kroppen får lov til at arbejde frit, uden at der er en hjerne der styrer (eller i det mindste forsøger) bevægelserne.

Det er simpelthen bare her, hvor kroppen får lov til at arbejde – får sin fritid. Det er derfor også her, hvor kroppen har tid og kræfter til at kæmpe mod en sygdom der er ved at nærme sig. Og du vil vel forhåbentlig hellere have at dit barn ikke bliver syg, men derimod får nok søvn og er rask.

Så drop TV’et inde på værelset lige inden sengetid, og sørg for at dit barn får sovet godt og nok.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply