Hvor skal din kat sove?

Hvor sover din kat? En amerikansk undersøgelse viser at 96 procent af landets katteejere lader deres katte sove i soveværelset. 50 procent af disse giver katten lov til at sove […]

25. juni 2016 // ScandiSleep // No Comments // Posted in Ikke kategoriseret

Hvor sover din kat? En amerikansk undersøgelse viser at 96 procent af landets katteejere lader deres katte sove i soveværelset. 50 procent af disse giver katten lov til at sove i sengen, mens 38 procent lader katten sove på en pude eller lignende i hjørnet. Vi gætter på at nogenlunde de samme tal gør sig gældende for os danskere. Vi er nemlig glade for vores kæledyr og ofte kan vi godt lide, at de er tætte på os, også når vi går i seng.

Hvor vil katten gerne sove?

Ligesom vi mennesker er forskellige, så gælder det også for vores kæledyr og hvor ens kat helst vil sove, varierer meget fra kat til kat. Yngre katte fortrækker ofte en pude i hjørnet, mens ældre hellere vil sove i fodenden af sengen.

Kat og søvn

Hvor lang tid en kat sover er også forskelligt. Det afhænger nemlig af kattens alder og personlighed. De fleste katte sover mellem 13 og 16 timer om dagen og de fleste foretrækker et varmt og hyggeligt sted, hvor de kan rulle sig sammen og slappe af. Katte foretrækker et sted hvor de har det behageligt og føler sig trykke, samtidigt med at det er den helt rette temperatur. I de varme sommermåneder søger de efter skygge, mens de om vinteren søger solstråler eller andre former for varmekilder, som f.eks. en radiator.

Hvis man ligger et stykke papir på midten af en fodboldbane, kan man næsten med garanti sige, at en kat vil vælge at ligge sig der, for at slappe af eller sove. Katten kan nemlig godt lide at sove på noget. Om det er et foldet håndklæde, et tæppe eller en katte seng af en art er ligegyldigt, så længe det er en smule blødt og behageligt at ligge på.

Skal den have et værelse for sig selv?

katteNogle katteejere fortrækker at have deres katte i sengen, men det er bestemt ikke alle og det er også helt forståligt. Hvis du ønsker at have din seng helt for dig selv, kan det sagtens lade sig gøre at lave en behagelig og god seng til din kat andetsteds. Katte senge varierer i design og kvalitet og det er med at finde en, der passer perfekt til netop din kat.

Flere og flere vælger at give deres katte et helt værelse eller område, som de føler er deres territorium. Nogle katte fortrækker dette, mens andre hellere ser det spredt ud i hele huset. Find ud af hvad der passer din kat og jeres familie som helhed, så alle er glade og tilfredse.

Hvad gør man når ens kat skal passes?

Når ens kat skal passes vil de samme forhold, som i hjemmet, selvfølgelig ikke kunne opretholdes, men mange kattehjem gør deres ypperste for at din kat kommer til at sove godt. Som oftest bliver din kat indlogeret i sit eget private værelse og alt efter hvilken pension der bliver valgt, vil den have rig mulighed for at kunne benytte en løbegård.

Alle kattepensioner giver en mulighed for at medbringe legetøj, tæpper og så videre, som vil kunne føles hjemmelige og genkendelige for dit kæledyr. Hvis din kat f.eks. er vant til at sove i en katte seng eller på et bestemt tæppe, vil dette være en fremragende idé, at medbringe, så din katte kan sove under de bedste omstændigheder, mens den bliver passet andetsteds.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply