Gode tips til at få børn til at sove

Udarbejdet i samarbejde med Barnets Verden I næsten alle børnefamilier opstår der situationer, hvor det er svært at få de mindste til at sove. Nogle oplever det i højere grad […]

22. april 2016 // ScandiSleep // No Comments // Posted in Ikke kategoriseret

Udarbejdet i samarbejde med Barnets Verden

I næsten alle børnefamilier opstår der situationer, hvor det er svært at få de mindste til at sove. Nogle oplever det i højere grad end andre, men stort set ingen kan se sig fri for denne problematik.

Der kan være mange grunde til hvorfor dit barn ikke nemt falder i søvn, når det bliver lagt i seng og man skal altid være opmærksom på eventuelle symptomer fra sit barn. I de fleste tilfælde handler det om at give ens barn den rigtige rutine, den bedst mulige seng eller lignende, men i enkelte tilfælde kan det skyldes at dit barn har ondt og i disse tilfælde er man nødt til at søge professionel hjælp.

I de fleste tilfælde er det dog langt mindre omfattende ting der skal ske, for at give ens barn en god søvnrytme og vil her komme med en række gode og nyttige tips, som man børnefamilier har fået stor udbytte af.

sovendebarn

Anvendelige tips til at få dit barn til at sove:

Tip 1: Fast rutiner!

Som nævnt tidligere så er det at give sine børn faste rutiner i løbet af en dag virkelig sundt. De fleste børn har ligesom voksne brug for rutiner og især i forbindelse med deres søvn. Sørg derfor at de står op og går i seng på de samme tidspunkter, for at skabe mindst mulige forstyrrelser i deres søvnrytme.

Tip 3: Hverdage vs. weekend

De fleste voksne benytter ofte weekenderne til både at være længere oppe og sove længere, hvis de ser en mulighed for det. Og dette smitter selvfølgelig af på ens børn. Det er ikke hensigtsmæssigt for ens søvnrytme og man skal derfor forsøge at minimerer dette. Det er selvfølgelig ikke altid en mulighed, men forsøg at indrette jer så meget efter det som muligt, for ikke at få overtrætte og mere besværlige børn, hvis dette kan undgås.

Tip 4: En ordentlig seng!

Mange tænker nok ikke over dette i så høj en grad som de burde. Men børn har ligesom voksne brug for en god seng der opfylder deres behov og giver dem den bedst mulige søvn. Børn kan ikke på samme måde fortælle hvad de har brug for, men vær realistisk og spørg evt. om råd og hjælp i din lokale sengeforretning.

Tip 5: Godnat læsning eller lignende

En godnat sang, bog eller noget helt tredje er et godt redskab for at få dit barn til at falde ned og forbedrede sig på, at nu skal de til at i seng. Faste gøremål inden sengen kalder, er noget dit barn sætter pris på og ser frem til.

Tip 6: Dit barn kan godt sove alene

Mange voksne vænner deres børn til deres egen nærvær inden de skal sove og selvom dette kan være virkelig hyggeligt, så er det en dårlig vane. Hvis dit barn ikke kan sove uden du befinder dig i rummet, får i tidligt en lang række besværlige problemer, man kunne have været foruden.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply