Sådan indretter du gæsteværelset

At indrette et soveværelse og dertilhørende sengen er ofte ikke en nem opgave, og ofte en der bliver langt svære, når det kommer til gæste(sove)værelset. De fleste gæsteværelser er ofte […]

26. februar 2016 // ScandiSleep // No Comments // Posted in Ikke kategoriseret

At indrette et soveværelse og dertilhørende sengen er ofte ikke en nem opgave, og ofte en der bliver langt svære, når det kommer til gæste(sove)værelset. De fleste gæsteværelser er ofte i de mindste rum i huset, og ofte dem der er ”glemt” i den eksisterende indretning. Men det behøver ikke være svært at skabe et flot gæsteværelset, og give gæsterne lyst til en overnatning, så længe disse tips følges.

Eksempel på indretning i gæsteværelset2

Start med sengen

Det er selvfølgelig vigtigst at starte med sengen først – den skal være velkommende og have den rigtige størrelse. Da rummet ofte er mindre end f.eks. dit soveværelse, så opmål rummet på forhånd. Overvej på forhånd, om gæsteværelset skal have en sovesofa, som giver bedre praktisk anvendelse, når det ikke kun skal bruges til at få en god nats søvn.

>> Se vores liste over sengeforhandlere her <<

Vælger du at gå med en sovesofa i gæsteværelset, så er det vigtigt at tænke over komforten. Ofte kan du for billige penge opnå en god komfort med en ”almindelig” seng, hvor du ved en sovesofa, ikke blot kan bruge de billigste, og få en god komfort. Komforten i en sovesofa, er meget påvirket af prisen.

Ovenpå sengen

Når det kommer til at indrette selve sengen, så har du flere muligheder end hvad du ville opleve i soveværelset. Man antager nemlig, at gæsteværelset skal benyttes mindre, og herved har du også muligheder for pyntepuder og plaider på sengen, hvilket ofte ”glemmes” i soveværelset grundet besværet med flytningen hver aften. Når det kommer til sengetøjet, så er råde hertil, at købe noget som passer til den eksisterende farvesammensætning i rummet.

Eksempel på indretning i gæsteværelset

>> Se f.eks. udvalget af sengetøj hos Vinini <<

Ofte gør folk den fejl, at de blot tager det ”gamle” fra soveværelset. Dette er dog ofte ikke særligt passende ift. farvesammensætningen, men endnu vigtigere, er ikke særlig indbydende. Sengetøjet er noget af det vigtigste i indretningen af et gæsteværelset, da det både er en del af indretningen, men ligeså en del af det praktiske element – et godt sted at sove.

Ved siden af sengen

Indretningen omkring sengen, er hvor du kan ophøje oplevelsen for dine gæster. Først skal du tænke over det praktisk; skal der være et sengebord? en stol til tøjet? en sengelampe? Alt sammen blot for, at den faktisk oplevelse er god. Alle disse skal sammensættes med det eksisterende farvevalg.

>> Link over danske magasiner <<

Hvis du vil gøre oplevelsen ekstra god, så kan du f.eks. tilføje et par magasiner ved natbordet (se linket herover), et par lyst og en lighter til stemningen og evt. en skål fyldt med en frisk portion slik. Prøv ligeså den amerikanske tradition med en gæstebog, hvis du ofte er overnattende gæster.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply